به گزارش خبرنگار مهر، زهرا نعمتی در آغاز نشست خود که امروز چهارشنبه در محل فدراسیون جانبازان و معلولان برگزار شد، گزارش مختصری از سفرش به نیویورک خود ارائه کرد و اظهار داشت: این سفر به منظور حضور در انتخابات مجدد کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در سازمان ملل انجام شد. من به عنوان یک الگو از زن ایرانی و مسلمان به حضور در این انتخابات دعوت شدم تا بتوانم روی تصمیم گیریها تاثیرگذار باشم.
وی با یادآوری اینکه ایران سال 83 عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در سازمان ملل شد، تصریح کرد: در این انتخابات قوانینی تایید شد که تا سال 2030 همه موظف به رسیدگی و تبعیت از آن هستند.
بانوی طلایی ایران در پارالمپیک لندن ادامه داد: در جریان این سفر و انتخابات و نشستهایی که در آن شرکت داشتم بارها از من به عنوان زن ایرانی مسلمان و یک الگو نام برده شد. من تنها کسی بودم که برای حضور در سخنرانی مراسم افتتاحیه انتخاب شدم و در جریان آن نیز از من به عنوان یک الگو یاد شد.
نعمتی با بیان اینکه در کل طی دو نشست ویژه سخنرانی کرد، یادآور شد: خدا را شاکرم و خوشحالم که به طور کلی در جریان این سفر توانستم تاثیر مثبتی باشته باشم. در این سفر درخواستهایی داشتم و از آن جمله اینکه حق و حقوق افراد معلول با افراد سالم برابر شود. فرصتهای کاری برابری برای آنها مهیا شود و اینکه بتوانند در کارهای مناسبی مشغول شوند. این هم جزو قوانینی بود که به تصویب رسید و کشورهای عضو متعهد شدند آن را مدنظر قرار دهند.
وی در مورد ملاقاتی که با "بان کی مون"، دبیر کل سازمان ملل داشت، گفت: وی را در این ملاقات خیلی مشتاق و خوش برخورد دیدم. او بسیار مرا تشویق کرد. در کل پی بردم که ایران چهره و جایگاه بسیار خوبی در سازمان ملل دارد و من بارها به این موضوع افتخار کردم. به خصوص اینکه به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل حضور داشتم.
این ورزشکار پارالمپیکی در مورد مصاحبهای که با شبکه ام بی سی داشت نیز این گونه توضیح داد: یکسری سئوالات سیاسی از من پرسیده شد که البته هیچ پاسخی به آنها ندادم چون وظیفه من ورزش کردن و بالا بردن پرچم ایران در میادین ورزشی است و فقط در این زمینه پاسخگو هستم.
ورزشکار رشته تیر و کمان جانبازان و معلولان که طی سفر به نیویورک از وی در مورد چگونگی حقوق افراد معلول در ایران هم سئوال شده بود، در این مورد اظهار داشت: در پاسخ به این سئوال گفتم یکسری قوانین تصویب شده مانند اینکه ارگانها باید قابلیت دسترسی برای افراد معلول را داشته باشند و دوم اینکه فرصت کار برابر برای آنها فراهم شده است. بر همین اساس تمام ارگانها موظف هستند 3 درصد نیروهای خود را از میان افراد معلول به خدمت بگیرند.
نعمتی در این زمینه ادامه داد: از نظر من خیلی از مشکلات مربوط به معلولان برطرف شده اما هیچ چیز به صد در صد نرسیده است. البته در کشورهای توسعه یافته هم وضعیت به همین صورت است چه برسد به ایران که یک کشور در حال توسعه است در حالی که افراد معلول مانند سایر افراد جامعه حق و حقوق زندگی دارند و باید به ازای مالیاتی که پرداخت میکنند به خیلی از امکانات و نیازها دسترسی داشته باشند.
این بانوی ورزشکار که مدال طلای پارالمپیک لندن را در اختیار دارد با بیان اینکه به لحاظ توجه مسئولان ورزش به جامعه ورزشی معلولان، اوضاع نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است، گفت: امروز به ورزش معلولان اهمیت بیشتری داده میشود اما امیدوارم این اهمیت و نگاه یک روزی برابر با افراد سالم شود چون بچههای پارالمپیکی ایران بهترینهای دنیا هستند و لایق بهترینها هستند. من از دولت میخواهم نگاه ویژهای به ورزش معلولان داشته باشد چون ایران بهترین و رکوردداران ورزش معلولان جهان را در اختیار دارد.
ملیپوش تیم جانبازان و معلولان تیروکمان در پاسخ به این پرسش مهر مبنی بر اینکه "چه برنامهای برای حضور در بازیهای پاراآسیایی دارد، گفت: سعی و تلاشم این است که در مدت زمان باقیمانده به اوج آمادگی رسیده و بتوانم در این رویداد حرفی برای گفتن داشته باشم اما قول مدال نمیدهم. ما تلاش میکنیم اما واقعیت این است که نتیجه جای دیگری رقم میخورد. من همیشه محتاج دعای مردم بوده و برای این بازیها هم از آنها میخواهم دعا کنند تا پیروزمندانه برگردم.
زهرا نعمتی در بخشی از صحبتهای خود با بیان اینکه حامی پایان تصادفات جادهای است، اظهار داشت: من خود قربانی این تصادف هستم اما حوادث و قربانی دادن بس است، میتوانیم با مناسب سازی جادهها و خودروها و ایمن کردن آنها میزان این حوادث را کم کنیم. بهتر است هزینهای که برای بعد از حادثه صرف صدمات میشود جهت پیشگیری از وقوع آنها هزینه شود. حادثه و قربانی دادن تا کی؟!
این بانوی پارالمپیکی با یادآوری اینکه کمیته ملی پارالمپیک و وزارت ورزش و جوانان هزینههای سفر وی را متقبل شدند، خاطرنشان کرد: البته به دنبال این هستیم تا از طریق اسپانسر این هزینه را تامین کنیم. من پارسال هم به این جلسه دعوت شدم اما به دلیل برخی تاخیرات نتوانستم در آن حضور پیدا کنم. امسال خیلیها و از جمله آقای افشارزاده و خانم شهریان تلاش کردند تا بتوانم در این جلسه شرکت داشته باشم.
ملی پوش جانبازان و معلولاندر رابطه با همکاری اسپانسرها خاطرنشان کرد: امیدوارم پس از 2 سال بتوانیم با یک اسپانسر آغاز به همکاری کنیم. اگر اسپانسر پیدا کردم که خیلی خوب است اما در غیر اینصورت هم اصلا انگیزههای خود را از دست نمیدهم اما برای جالب است که تا به حال هیچ خانمی از میان ورزشکاران سالم و معلول موفق به گرفتن اسپانسر نشده است.
وی تاکیر کرد: یکی از عوامل شکست معلولیت ورزش است به همین دلیل است که اکثر کشورهای توسعه یافته جهان سعی میکنند معلولین را به سمت ورزش گرایش بدهند. چه خوب است که در ایران از همان زمان که یک بچه معلول به دنیا آمد و در شرایطی که امکانش وجود داشت او را به مدارس افراد سالم بفرستیم. میدانید که 70 درصد معلولین میتوانند در مدارس معمولی تدریس کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر چنین موضوعی محقق شود باعث میشود روحیه این افراد افزایش یافته و احساس برابری در جامعه پیدا کنند.
نظر شما